Ileana Dana Marinescu revine la Galeria Senso cu o noua expozitie

MOTTO: „In viziunea traditiei babiloniene, o creatura acvatica i-a invatat pe oameni arta civilizatiei”

Galeria de Arta SENSO a organizat luni, 11 iunie 2018, orele 18.00 vernisajul expozitiei  „CREATURI ACVATICE” a artistei  Ileana Dana Marinescu. Evenimentul sustinut de FILDAS Art si Catena prin Programul CATENA pentru ARTA a fost prezentat de Doina Pauleanu, doctor in istoria artei si critic de arta, director al Muzeului de Arta Constanta.

A treia expozitie la Galeria Senso

Personala „Creaturi acvatice” se adauga altor doua expozitii pe care artista le-a avut la Galeria Senso: „Desprinderi din metal si sticla” (2017) si expozitia de Arte Decorative (2015)

Absolventa a Institutul de  Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Bucuresti, Romania (1 an de audienta si 6 de ani de studiu), promotia 1968, Ileana Dana Marinescu a urmat cursurile Scolii Primare Germane (Liceul de Fete „Domnita  Ileana” ) – Manastirea Ursulinelor (Sibiu) si Liceului „C.A. Rosseti”, Bucuresti.  Si-a expus creatiile cu ocazia multor expozitii personale si de grup in Bucuresti, in tara, dar si in strainatate (Germania, SUA – New York, Thailanda – Bangkok). A fost distinsa cu Premiul Uniunii Artistilor Plastici pentru Expozitia Nationala de Miniaturi Textile (Galeria Simeza, 2003), cu Premiul „Artele focului 2004” al UAP (Galeria Artis, 2005) si Premiul pentru Expozitia personala „Bijuterii pentru perete” (Galeria Simeza, 2005) si cu Premiul UAP pentru METAL (Sala Dalles, 2015).

Ileana Dana Marinescu are lucrari in colectii din Romania, Germania, Franta, Olanda, Luxembrug, Belgia, Norvegia, Finlanda, Elvetia, Marea Britanie, Africa de Sud, Thailanda, SUA s.a.

Ileana Dana Marinescu si-a propus o miraculoasa si neobisnuita incursiune in lumea marina. De la expeditia argonautilor (cu baza reala – primele incercari ale aheenilor de a strabate Marea Neagra in mileniul al II-lea i. Chr. – si fantastica deopotriva) la colonizarea greaca (prima din istorie, care a dus la crearea unor emporia – factorii comerciale, baza oraselor de mai tarziu, pe tarmurile aceleiasi mari in secolele VIII-VI i. Chr. si pana astazi, intinderile acvatice seduc, iar imaginatia isi gaseste spatiu larg de manifestare” (Dr. Doina Pauleanu)

Ileana Dana Marinescu este un spirit scormonitor. (…) Viziunea sa se hraneste constant dintr-o inepuizabila ingenuitate si fiecare lucrare este masura unei perpetue ingeniozitati. (…)Ileana Dana Marinescu trateaza cu maxima seriozitate facilul si efemerul, caci este un om mereu proaspat si nelinistit” (Madalina Mirea)

Inca de la inceputul anului, Galeria de Arta Senso(Bd. Unirii nr. 15, sector 5, Bucuresti) a gazduit evenimente culturale de mare succes – expozitia „BIJUTERIE CONTEMPORANA” unde si-au expus creatiile cei mai talentati designeri de bijuterie contemporana de autor, dar si expozitiile personale  de pictura „PICTOGRAME II” – DAN CONSTANTINESCU si de sculptura „CAUTATORII DE LUMINA”  ION IANCUT.

 „Aducem arta mai aproape de tine – este deviza galeriei noastre, in numele careia ne-am propus sa facem o selectie cat mai reprezentativa de autori si opere. Expozitiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru arta – prin care speram sa se manifeste, autentic si original, o vocatie culturala asumata! Vom continua sa organizam si in 2018, cu acelasi succes evenimente de referinta in peisajul cultural al Bucurestilor”Galeria de Arta SENSO, Bucuresti

Programul de vizitare a galeriei SENSO: luni – vineri: orele 11.00 – 18.00, sambata: orele 11.00 – 16.00.