Galeria Senso, o prezenta de succes la Paper Positions Basel

In perioada 12 iunie – 17 iunie 2018, Galeria de Arta Senso a participat la Targul International de Arta Paper Positionsdin Basel, Elvetia, un proiect cultural de mare anvergura. Gazduit de Ackermannshof, un splendid complex de cladiri datand din secolul al XIII-lea, evenimentul s-a desfasurat in timpul Art Basel Week, momentul din an in care pitorescul oras de pe malurile Rinului vibreaza pe ritmul artei si inregistreaza cel mai mare numar de vizitatori.

Galeria Senso a ales sa reprezinte Romania la aceasta manifestare de prestigiu cu lucrarile Anei Stefania Andronic BUZU, din ciclul #fast food, creatii ce propun un decorativism complex, impregnat de simboluri si sugestii grafice. Acestea au fost deja confruntate cu exigentele publicului european, bucurandu-se de un succes extraordinar, chiar din primele zile ale expozitiei personale a artistei, organizata de Senso in perioada 4-31 ianuarie 2018, la Five Plus Art Gallery din Viena, Austria. Cu aceasta ocazie a fost prezentat si albumul de arta #fast food – Ana Stefania Andronic BUZU, un volum ce contine lucrari ale artistei, editat de FILDAS Art in limbile engleza si germana.

„Ana Stefania Andronic este un grafician care a ocolit cu grija tentațiile vietii contemplative, opuse temperamentului ei deschis si energiei creatoare debordante care o stapaneste; s-a integrat, asemenea tinerilor din generatia pe care o reprezinta, in trepidatiile si animatia generatoare de bruiaje a vieții active, careia a ajuns sa-i descifreze atat de bine resorturile, incat le accepta cu interes lipsit de crispare, cu buna dispozitie, detasare si umor”  – Doina Pauleanu, critic si doctor in istoria artei, director al Muzeului de Arta din Constanta.

Elita din lumea artei

Cele mai importante galerii de arta cu programe speciale de grafica din lume si-au dat intalnire la Basel, in cadrul manifestarii Paper Positions, cu editii la Berlin si Munchen, ajunsa la cea de 49-a editie. Alaturi de Galeria SENSO au fost prezente in acest an galerii din Germania, Italia, Marea Britanie, Belgia, Austria, Franta si SUA.

Galeria SENSO a participat in anul 2014 la Targul de Arta Contemporary Art Ruhr (C.A.R), Essen, Germania cu artistii Anca Boeriu, Marius Burhansi Eduard Duldner, iar la editia din 2015, cu artista Ana Stefania Andronic (Buzu),expozitia „DiaFonii grafice”. La editiile 2015 si 2017 ale Targului de Arta ArtSafari, Galeria SENSO a participat cu artistul Corneliu Vasilescu (2015) si cu Ana Stefania Andronic (Buzu)la editiile 2015 si 2017 (cu expozitia #Motion Blur). In anul 2017, Galeria  Senso a participat cu artistii Nicolae Moldovan, Ion Anghel si Edith Torony, la Arena Berlin la cea de-a IV-a editie a Targului International de Arta POSITIONS Berlin Art Fair din Germania. A fost prima galerie de arta din Romania prezenta la acest eveniment de mare anvergura din cadrul BERLIN ART WEEK.