Expozitia „Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu si Letitia Oprisan”

In perioada 14 februarie – 3 martie 2017, Galeria SENSO a gazduit expozitia Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu si Letitia Oprisan”. 

Cuvantul de deschidere a expozitiei care a inclus lucrari ale celor trei artiste a fost sustinut de criticul de arta Dr. Doina Pauleanu, director al Muzeului de Arta din Constanta:

„Cunoscator al exigentelor gravurii, grafician şi cadru didactic apreciat la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Anca Boeriu se dedica in ultima vreme, cu tulburatoare pasiune, picturii; ciclul in jurul caruia graviteaza gandurile, preocuparile, sentimentele, cautarile, conexiunile si reprezentarile simbolice ale artistei se numeste Obsesia zborului; doua dintre lucrarile expuse in aceasta manifestare pe simezele Galeriei Senso fac parte din aceasta serie (…)”

Lumea-ntreaga e o scena și toti oamenii-s actori, ne transmite Ana Ruxandra Ilfoveanu prin intermediul lucrarilor expuse in februarie-martie  2017 la Galeria Senso. Citatului shakespearian ii putem asocia, (trans)puse in opera, draperiile stranse – adevarate culise laterale – care dirijeaza privirea catre actiunea in derulare si permit cooptarea spectatorului, asigurand uneori chiar complicitatea sa; scena nu este niciodata goala, ci populata cu arlechini, muzicieni, ingeri, alte intrupari relaxate sau preocupate, umbre. (…)”.

Privind lucrarile Letitiei Oprisan, spectatorul se lasa cuprins de bucuria, chiar de frenezia culorii. Gesturi dezinvolte, pensulatie sigura, suprafete largi, aparent lipsite de vibratie, in care o energie tumultuoasa pulseaza vital, evocand, mutatis-mutandis, sloiurile fisurate pe care marea inghetata le antreneaza intr-o abia perceptibila, dar cosmica leganare – spectacol rar, ca si culoarea aceasta iradianta – abstragerea care si-a incheiat parcursul, dar nu uita traseele figurative din care s-a intrupat, sunt elemente de limbaj care-i fac demersul stilistic recognoscibil (…)”.

„Aducem arta mai aproape de tine – iata deviza galeriei noastre, in numele careia ne-am propus sa facem o selectie cat mai reprezentativa de autori și opere. Expozitiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru arta – prin care speram sa se manifeste, autentic și original, o vocatie culturala asumata! Vom continua sa organizam si in 2017, cu acelasi succes evenimente de referinta in peisajul cultural al Bucurestilor” – Galeria de Arta SENSO.

Acest eveniment a fost realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta, sponsor al tuturor evenimentelor gazduite de Galeria SENSO.