„CAUTATORII DE LUMINA”, personala lui Ion Iancut la Galeria Senso

In perioada 8 mai – 6 iunie 2018, Galeria Senso gazduieste expozitia „CAUTATORII DE LUMINA” a artistului Ion Iancut. Originar din comuna Raducaneni, judetul Iasi, Ion Iancut a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucuresti (promotia 1974). Este din 1977 membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, in 1982 fiind distins cu Premiul pentru Sculptura al UAP.

Din 1974 si pana in 2017 a avut peste 25 de expozitii personale in Bucuresti, in tara si in strainatate.

Ion Iancut este laureat al numeroase premii si distinctii pentru activitatea sa artistica de mai bine de 45 de ani: Premiul Revistei „Amfiteatru” (1976), Marele Premiu la Simpozionul de Sculptura, de la Burgas (Bulgaria, 1979), Premiul pentru Sculptura la Bienala de Arta Plastica mica, Budapesta (1981), Premiul I la Simpozionul International de sculptura Mtheta, Gruzia (1989), Premiul pentru Sculptura ambientala – Sibiu (1993). A primit si Distinctia  „Una Cultura per Europa” acordata de Institutul Cultural din Italia (1985), Medalia de Aur „Dantesca”, la Ravena (Italia, 1990) si Premiul Eminescu pentru Arte Vizuale „Teiul de Aur”, pentru opera „Omnia in arta plastica“,  Botosani.

„Lumea lui Ion Iancut, coerenta, exemplara, originala, este intrupata tridimensional in cadrul expozitiei deschise la Galeria Senso prin bronzuri impecabil turnate si finisate – suprafetele slefuite dobandesc pretiozitati aparte – si bidimensional prin uleiuri sau pasteluri care adauga culoare, formelor maiestrit conturate. Desenele in tus se bazeaza pe siguranta si fluenta liniei” – dr. Doina Pauleanu, doctor in istoria artei si critic de arta.

Sustinut de Fildas Art si Catena, prin programul Catena pentru arta, vernisajul expozitiei a fost prezentat de Doina Pauleanu, director al Muzeului de Arta Constanta.

Aducem arta mai aproape de tine – este deviza galeriei noastre, in numele careia ne-am propus sa facem o selectie cat mai reprezentativa de autori si opere. Expozitiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru arta – prin care speram sa se manifeste, autentic si original, o vocatie culturala asumata! Vom continua sa organizam si in 2018, cu acelasi succes evenimente de referinta in peisajul cultural al Bucurestilor” – Galeria de Arta Senso, Bucuresti

Inca de la inceputul anului, Galeria de Arta Senso(Bd. Unirii nr. 15, sector 5, Bucuresti) a gazduit evenimente culturale de mare succes – expozitia „Bijuterie contemporana”, unde si-au expus creatiile cei mai talentati designeri de bijuterie contemporana de autor, dar si expozitia personala  „Pictograme II”, a artistului  Dan Constantinescu.