17 artisti romani contemporani, intr-o expozitie-eveniment

Galeria Senso s-a despartit de anul 2016 si l-a intampinat pe cel nou intr-o maniera sarbatoreasca, aducand in fata publicului lucrarile semnate de 17 artisti romani contemporani: Alina Bancila, Alina Simion, Aniela Ovadiuc, Arina Ailincai, Costel Iacob, Cela Neamtu, Dan Bancila, Daniela Fainis, Dionisie Popa, Iuliana Asoltanei, Lisandru Neamtu, Lucian Butucariu, Mihai Topescu, Nicolae Moldovan, Noha Nicolescu, Pavel Bucur, Sanda Bucur.

Expozitia a fost deschisa de criticul de arta Dr. Doina Pauleanu, director al Muzeului de Arta din Constanta.


Expozitia poate fi vizitata in perioada 8 decembrie 2016 –  4 februarie 2017, de luni pana vineri intre orele 11.00 – 18.00, sambata intre orele 12.00 -18.00.

„Galeria Senso si-a obisnuit vizitatorii cu cate o expozitie de arta decorativa, inventiva si spectaculoasa, la fiecare sfarsit de an. Cauzele care au determinat aceasta optiune sunt legate de magia sarbatorilor si a zapezii, de mania cumparaturilor, de bucuria aproape initiatica pe care o declanseaza obiectele expuse (in fond tot atatea deschideri catre laboratorul secret al artistului), de farmecul ludic pe care il presupune creativitatea in stare pura, ingenua si ingenioasa deopotriva. In fond, este o Invitatie la calatorie in lumea formelor, pe care organizatorii si-au propus sa o aseze sub vraja versurilor lui Baudelaire: Là, tout n’est qu’ordre et beauté/ Luxe, calme et volupté si sub intensitatea cromatica a unui tablou cu nume de vers, pictat de Henri Matisse in 1904, achizitionat de un Paul Signac entuziasmat si expus la Salonul Independentilor din anul urmator (panza, aflata astazi la Musée d’Orsay din Paris, se chiama, desigur, Luxe, calme et volupté).” – Dr. Doina Pauleanu, critic de arta, directorul Muzeului de Arta Constanta.

„Galeria Senso este deschisa deopotriva, expozitiilor personale si colective, dar si tuturor artelor vizuale, stilurilor si abordarilor, fara a manifesta alte exigente decat calitatea si valoarea, chiar daca acestea se manifesta in unele ocazii la inceput de drum. Aceasta noua manifestare dedicata artei decorative este un nou si adecvat prilej de a prezenta un numar insemnat de artisti si obiectele pe care le-au creat cu ingeniozitate si elanuri ale fanteziei care par de neoprit. Expozitia cumuleaza, intr-o etalare adecvata, piese din cupru, bronz si alama, din gresie, portelan, glazuri, oxizi metalici si pigmenti, din lemn, sticla optica, opalina, fuzionata si cristal, din lana, bumbac, matase si broderie, realizate cu tehnici de o varietate inepuizabila, randuite intre specificitate, traditie si experiment.

Obiecte bi- sau tridimensionale, figurative sau abstracte, monocrome, discret sau spectaculos colorate, transparente sau opace, inventate sau ready-made, turnate, ciocanite, tesute, cusute, arse la temperaturi variate (dar in general foarte inalte) – si enumerarea poate continua – dau seama despre disponibilitatile creatoare ale artistilor, inchisi voluntar in atelierele lor de reatie pentru uzul si delectarea publicului.

Acest eveniment este o modalitate sarbatoreasca prin care Galeria de arta Senso se desparte de anul vechi – s-au scurs deja 350 de zile! – si il intampina cu bucurie si speranta pe cel nou, 2017.

Aducem arta mai aproape de tineiata deviza galeriei noastre, in numele careia ne-am propus sa facem o selectie cat mai reprezentativa de autori si opere. Expozitiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru arta – prin care speram sa se manifeste, autentic si original, o vocatie culturala asumata.

Sarbatori fericite si un an nou mai bun!Galeria de Arta SENSO.

Program Galeria de Arta SENSO:

Zilnic, de luni pana vineri intre orele 11.00 – 18.00, sambata intre orele 12.00 – 18.00, duminica inchis.