Expozitia de tapiserie si sculptura „Timp regasit” – Cela Neamtu si Dinu Campeanu

In perioada 8 noiembrie – 3 decembrie 2016, Galeria SENSO a gazduit Expozitia de Tapiserie si Sculptura „Timp regasit”, aflata sub semnatura artistilor plastici Cela Neamtu si Dinu Campeanu.

Cuvantul de deschidere a expozitiei a fost sustinut de criticul de arta Dr. Doina Pauleanu, director al Muzeului de Arta din Constanta.

„In peisajul tapiseriei romanesti contemporane, parcimonios presarat cu figuri de prim rang, Cela Neamtu ocupa, fara indoiala, un loc preeminent; si l-a asigurat prin dotare naturala pentru artele vizuale  – a inceput cu desenul si pictura, pentru a-si descoperi apoi, in anii terminali ai educatiei artistice (a studiat la Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu Bucuresti in perioada 1960 – 1966) atat domeniul – tapiseria, cat si calea de urmat in coordonatele sale moderne – cunoasterea, inventia, reflectia, credinta, munca, bucuria, daruirea (…)

Dinu Campeanu lucreaza in lemn de stejar, par, ulm si salcam, colorat discret, aurit uneori, pe care il combina dupa caz cu bronz, piatra artificiala si sticla (…). Respectul pentru materiale si tehnici niciodata uitate, carora li se adauga seriozitatea, profunzimea, intuitia, se manifesta cu efecte expresive durabile in lucrari (…) pare a aduce ofranda interioarelor taranesti, podoaba impietrita a panzei.”  – Dr. Doina Pauleanu.

Acest eveniment este realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta, si Fundatia Fildas Art.