In perioada 16 iunie – 14 iulie 2016, la Galeria SENSO a putut fi admirata emotionanta expozitie de pictura si grafica intitulata „Atelier de vise” a artistei Anca Boeriu. Dominate de nuante de gri si roz, lucrarile au invitat privitorul la detasare de real, la introspectie si visare. De altfel, aceasta a si fost intentia artistei.
„Este o expozitie foarte personala, plina de trairi emotionante. Imi doresc ca iubitorii de arta care vin sa vada expozitia, sa intre in atelierul meu de vise si sa visam impreuna. Cred ca orice artist, chiar daca nu isi da seama, tot timpul spune ceva din interiorul sau”, a marturisit, in deschiderea evenimentului, artista Anca Boeriu, lector universitar doctor la Departamentul Grafica al Facultatii de Arte Plastice din cadrul UNArte Bucuresti.
Doctor in Arte Vizuale din 2008, Anca Boeriu a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, promotia 1982, clasa prof. Eugen Popa si este membru UAP din 1993 si membru al biroului sectiei Grafica (anii 1996-1998 si din anul 2002).
Cuvantul de deschidere a expozitiei „Atelier de Vise” a fost sustinut de criticul de arta Dr. Doina Pauleanu, director al Muzeului de Arta din Constanta.
“<<Atelierul de ganduri>> al Ancai Boeriu (titlul expozitiei personale deschise la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia in lunile noiembrie – decembrie 2015) a fost supus in cateva luni metamorfozei necesare spre a deveni un Atelier de vise. Sfasietoare, epuizante – manifestarea expozitionala amintita s-a organizat in siajul evenimentelor tragice de la clubul Colectiv – sublimate, concentrate, consumate, gandurile artistei s-au convertit treptat in vise, dar nu si in iluzii. Pentru (de)savarsirea acestui proces a fost necesar Saltul in gol, pe care graficiana l-a si imaginat intr-un amurg cenusiu. Caderea si-a schimbat insa traiectoria si a devenit, la sfarsitul unui proces complex, incert si epuizant, plutire sau chiar zbor; etapele acestei intreprinderi fara finalitate garantata antreneaza personaje in actiuni de inaltare (Incercare de zbor I, II si III), in care oameni de ambele sexe, in grupuri de doi sau trei indivizi, se lasa purtati de curentul ascensional fara zbatere sau aducand doar minime contributii la concretizarea efortului general; consumate in registru oniric, fazele transformarilor stocheaza in memorie frica, neincrederea si tensiunea care le-au insotit – Amintire despre zbor (…)” – Dr. Doina Pauleanu.
Acest eveniment a fost realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta, si Fundatia Fildas Art.