„Summer Art Fair”, o expozitie-experiment

Galeria SENSO a gazduit, in perioada 19 iulie – 30 septembrie 2016, expozitia colectiva de pictura si sculptura – „Summer Art Fair”.

De anvergura, cuprinzand artisti din mai multe generatii, deja instalati in campul de consacrare sau doar aspirand catre acesta, cu optiuni conceptuale si stilistice diferite, manifestarea s-a impus prin diversitate, originialitate si calitate. Pe simeze au fost expuse lucrari de pictura, grafica sau obiecte realizate de Alma Redlinger, Viorica Iacob, Zamfir Dumitrescu, Dan Constantinescu, Ana Ruxandra Ilfoveanu, Aurel Patrascu, Eduard Duldner, Doina Reghis – Ionescu, Edith Torony, Aurel Contras, Pavel Bucur, Ana-Zoe Pop si Cristian Pentelescu.

„Galeria Senso isi propune sa organizeze in lunile iulie si august ale fiecarui an – luni de concediu, in care oamenii doresc sa evadeze din caldura capitalei –, o manifestare care sa capteze atentia celor ramasi, dar si celor care viziteaza Bucurestiul, retinandu-i un timp in spatiul galeriei: Summer Art Fair.

Expozitia raspunde interesului in crestere pentru pictura, grafica si sculptura de astazi din tara noastra si aduna laolalta artisti pe care Galeria Senso i-a promovat in ultima vreme, prin manifestari cu caracter personal sau de grup, prin prezenta unor piese recente in shop-ul propriu, prin carti, cataloage, afise, bannere, etc.

Summer Art Fair este o expozitie experiment, o sectiune – subiectiva desigur – prin arta contemporana din Romania si o invitatie catre bucuria contemplarii care este, alaturi de cititul cartilor (decizie in care am urmat cu totii, la momentul potrivit, recomandarile cronicarului Miron Costin), o prea aleasă zabava.

Summer Art Fair este o incursiune in varii domenii ale artelor vizuale din Romania, o invitatie de a viziona opere de calitate si posibilitatea (care nu trebuie ratata) de a le achizitiona” – Dr. Doina Pauleanu, critic de arta si director al Muzeului de Arta din Constanta.

Acest eveniment a fost realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta, si Fundatia Fildas Art.