Artistul Catalin Hrimiuc la Galeria Senso

Intr-o atmosfera extraordinara, Galeria de Arta Senso a vernisat joi, 26 octombrie 2017, expozitia personala a artistului CATALIN HRIMIUC, aducand in fata publicului iubitor de arta o colectie aleasa de sculpturi de cristal optic. Evenimentul a fost prezentat de istoricul si criticul de arta Doina Pauleanu, expertul Galerie Senso: „Predominant verticale, pure, suprapamantene, asemenea fuzeelor de lumina, lucrarile din sticla optica realizate de Catalin Hrimiuc indeamna, pe de o parte, la cercetarea unor civilizatii apuse, spre a gasi in formele lor unice si de-atunci repetabile, corespondente simbolice, taine (inca) nepatrunse, indicii cuvenite celor initiati. (…)daca durata este inscrisa in perfectiunea formala, in materialul si tehnica acestor constructii monolitice, Catalin Hrimiuc a gasit modalitatea de a capta, complice, timpul, prin felul in care lumina devine coautor al lucrarilor sale. Cel de-al doilea indemn continut in aceste ingenioase alcatuiri obiectuale se adreseaza, cu siguranta si eleganta, unui viitor previzibil.

Catalin Hrimiuc este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucuresti, promotia 1985, sectia Ceramica – Sticla – Metal, specialitatea Arta sticlei. Este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania si are lucrari in colectii particulare si muzee din Japonia, Olanda, Germania, Danemarca, Italia, Franta, Belgia, Canada, Elvetia si Romania. A avut expozitii personale si de grup in Romania, Germania, Danemarca, Belgia, Olanda, Franta, Rusia, Japonia.

Expozitia artistului Catalin Hrimiuc poate fi vizitata in perioada 26 octombrie 2017 – 26 noiembrie 2017, de luni pana vineri intre orele 11.00 – 18.00 si sambata intre orele 12.00 -18.00.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta, sponsor al tuturor evenimentelor gazduite de Galeria SENSO, si continua seria manifestarilor de succes gazduite de Galeria Senso de la inceputul anului, precum expozitiileTrei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu si Letitia Oprisan,De la sacrificiu la speranta” (Mihai Topescu), Deprindere in metal si sticla (Ileana Dana Marinescu), lansarea albumului „tapiserieal artistei Cela Neamtu si „Junkyard Symphony” a artistei Edith Torony.