Galeria Senso, premiera la Noaptea Alba a Galeriilor

Galeria de Arta Senso participa pentru prima data la Noaptea Alba a Galeriilor (NAG), un proiect cultural cu traditie menit sa anime scena artistica locala si internationala. Evenimentul aflat la a #10 editie se va desfasura, vineri, 30 septembrie 2016.

Peste 150 de galerii, spatii alternative, huburi creative si ateliere de artist isi vor deschide portile, timp de o noapte, pentru a oferi publicului un program dinamic si complex, cuprinzand toate formele de manifestari artistice – pictura, desen, grafica, new media, sculptura, fotografie, video, performance, muzica, teatru, dans, desing etc. Cu ocazia editiei aniversare, NAG si-a extins reteaua evenimentelor nocturne in alte noua orase. Astfel, alaturi de Bucuresti, anul acesta vor avea loc expozitii si diverse actiuni dedicate artei contemporane in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Craiova, Sibiu, Targu Mures si Timisoara.

Ultima noapte de Summer Art Fair

Inclusa pe harta NAG, Galeria SENSO va avea in data de 30 septembrie un program special, fiind deschisa timp de 16 ore, intre orele 11.00 si 03.00. Expozitia propusa publicului in cadrul NAG este Summer Art Fair, o expozitie colectiva, reunind opere ale pictorilor Alma Redlinger, Viorica Iacob, Zamfir Dumitrescu, Dan Constantinescu, Ana Ruxandra Ilfoveanu, Aurel Patrascu, Eduard Duldner, Doina Reghis – Ionescu si Edith Torony, alaturi de cele ale sculptorilor Aurel Contras, Pavel Bucur, Ana-Zoe Pop si Cristian Pentelescu.

Summer Art Fair, asa cum mentiona criticul de arta Dr. Doina Pauleanu in timpul vernisajului, este o adevarata incursiune in varii domenii ale artelor vizuale din Romania si o invitatie catre bucuria contemplarii. Noaptea Alba a Galeriilor este ultima ocazie de a vizita aceasta expozitie, care se va inchide odata cu incheierea progamului NAG.

Vizibilitate dincolo de granitele tarii

Incepand cu editia din 30 septembrie, NAG va face vizibila la nivel international infrastructura dinamica a spatiilor ce gazduiesc evenimente de arta contemporana in Romania. Un grup de specialisti straini din domeniul artei contemporane va avea ocazia sa intre in contact direct cu scena artistica locala: Hilde de Bruijn, curator la Cobra Museum of Modern Art, Simon Hewitt, istoric de arta, curator independent si jurnalist, care a scris pentru publicatii precum Art & Auction, ArtNews, Huffington Post New York sau The Art Newspaper, Kate Sutton, curator independent si jurnalist, colaborator Artforum.com din 2008, Branko Franceschi, directorul Muzeului de Arta din Split, Croatia si Gunnar Benedikt Kvaran, director Astrup Fearnley Museet Oslo. Iar pe 2 octombrie, la Rezidenta Scena9, in cadrul unei mese rotunde – Do You See What We See? – al carei moderator va fi Erwin Kessler, acestia vor impartasi impresiile lor cu privire la scena artei contemporane din Romania si nu numai.

*

Noaptea Alba a Galeriilor a fost primul eveniment cultural nocturn din Romania dupa Noaptea Muzeelor si primul eveniment din tara care a atras atentia marelui public asupra artelor contemporane si a tinerilor artisti. De-a lungul celor noua editii desfasurate pana in prezent, Noaptea Alba a Galeriilor, alaturi de participantii si partenerii acestui program, a pus bazele unei platforme de promovare a artei contemporane si a tinerilor artisti romani, atat prin incurajarea contactului dintre artisti si galerii sau spatii dedicate artei contemporane, cat si prin prezentarea artistilor unui public extins, caruia ii ofera in fiecare an oportunitatea de a descoperi arta generatiei din care face parte.

Eveniment Facebook NAG#10: https://www.facebook.com/events/1755166281429187/

Eveniment Facebook No Man’s Land: https://www.facebook.com/events/1782742292004057/