Galeria Senso la Targul de Arta Inovator Contemporary Art Ruhr (C.A.R.) 2014

Romania a fost tara – focus a celei de-a VIII-a editii a Targului de Arta C.A.R, Inovator Contemporary Art Ruhr. Evenimentul a fost gazduit in Arealul A, cladirile A 5, A 6, A 8, A 12 si in A 35 (cladirea SANAA) si in spatiul exterior, pe suprafata de expunere de 6000 mp a Centrului Cultural Zollverein din Essen, inclus in patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Arta romaneasca a fost reprezentata printr-o selectie de 43 de artisti vizuali si de o serie de galerii, printre care s-a numarat si Galeria SENSO.

Iata lista artistilor romani prezenti la cea de-a VIII-a editie a Contemporary Art Ruhr (C.A.R): Arina Ailincai, Andreea Albani, Ana Ṣtefania Andronic, Irinel Anghel, Viorica Bocioc, Anca Boeriu, Cristina Bolborea, Traian Boldea, Adela Bonat Marculescu, Mana Bucur, Marius Burhan, Vasile Cercel, Maria Cioata, Horea Ciontea, Nicolae Comanescu, Gherghina Costea, Georgiana Costea, Gheorghe Craciun, Judith Craciun, Matei Crisan, Eduard Duldner, Daniela Fainis, Petru Lucaci, George Marinciu, Romana Mateias, Alexandru Paul Miclos, Nicolae Moldovan, Darie Nemes-Bota, Simona Nutiu-Gradoux, David Leonid Olteanu, Mariana Olteanu, Aniela Ovadiuc, Ciprian Paleologu, Cristian Paraschiv, Ioana Popa, Beniamin Popescu, Cristina Popescu Russu, Valeriu Schiau, Ioana Setran, Daniel Stefanica, Roman Tolici, Silvia Traistaru, Gavril Zimcala.

Caravana Galeriei de Arta SENSO 

Galeria SENSO a fost reprezentata prin lucrarile a trei dintre artisti: Anca Boeriu, Marius Burhan si Eduard Duldner.

Aceste lucrari vor au plecat din Bucuresti in Caravana Galeriei de Arta SENSO duminica, 19 octombrie, insotite de Angelo Balie – Manager Galeria SENSO si de Ionel Balie – Consilier artistic, care, de-a lungul itinerariului european si pana la destinatie, au tinut zilnic un inedit jurnal de calatorie.

La editia 2014 a Contemporary Art Ruhr (C.A.R) au fost expuse lucrari si alti artisti parteneri ai Galeriei SENSO: Ana Stefania Andronic (Buzu), Vasile Tolan, Gelu Costea, Cristian Ditoiu, Viorica Iacob, Dalia Elena Bialcovski, Teodor Botis, Rodica Xenia Constantin, Corneliu Vasilescu, Viorel Marginean.

Prezenta Galeriei SENSO la Targul de Arta Contemporary Art Ruhr (C.A.R), dar si Albumul de Arta realizat special si dedicat acestui eveniment si care a fost lansat cu aceasta ocazie sunt sustinute prin Programul CATENA PENTRU ARTA de catre doamna Anca Vlad, Presedinte al Fundatiei FILDAS ART si Presedinte de Onoare a Asociatiei Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania.

Despre Contemporary Art Ruhr C.A.R. 2014

Organizat incepand din 2006, Contemporary Art Ruhr este singurul targ de arta care se desfasoara de doua ori pe an in acelasi loc si unicul eveniment de profil organizat intr-o zona inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Evenimentul atrage anual peste 10.000 de vizitatori.

C.A.R. prezinta galerii de arta contemporana germane si internationale, proiecte artistice, universitati de arta si artisti tineri (C.A.R. Talente). Acest targ ofera o scena de prezentare pietei de arta contemporane cu multiplele ei fatete, de la Newcomer si pana la artistul consacrat.

Lucrari participante la galerie: