Galeria Senso, la Targul ART SAFARI 2017, editia a IV-a

In perioada 25 – 28 mai, VA INVITAM la Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45, langa Muzeul National de Arta al Romaniei) unde, Galeria SENSO va participa si va promova lucrarile artistei Ana Stefania Andronic BUZU.

Cu aceasta ocazie va fi lansat si albumul de arta#motion blur, un proiect realizat cu sprijinul fundatiei FILDAS Art si al Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta, volum ce contine lucrari ale artistei.

„(…) Informatie vizuala si informatie text…. Stiri si graffitti-uri, videoclipuri si gadgeturi, videograme si revolte. Un flux continuu, un val de necuprins cu neuronii sau cu ochii sau cu sufletul, din care extragerea/retragerea individuala devine, pe zi ce trece, mai putin probabila. Afluxul de informatie devine bruiaj, isi pierde valoarea estetica si valoarea informationala – un ,,zumzet” constant care altereaza fluxul sinelui. O ceata care altereaza perspectiva si atenueaza si stirile false, si avansurile medicinei, si ultimele trenduri din moda. Redusa la „motion blur”, perceptia se retrage inspre interior, inspre fantezii si fantasme pe care inca nu le-a influentat mediul exterior, dar acesta este pasul urmator, etapa urmatoare: bruiajul exterior se internalizeaza. Cat si ce ramane din vise si visuri?” – Cristi Marculescu, critic de film.

Eveniment unic ca amploare in Romania, Pavilionul de Arta Bucuresti – Art Safari 2017, organizat de Fundatia Centrul Cultural Art Society, este un eveniment anual destinat artei romanesti si regionale, „cu accent pe evolutiile sale recente, la care sunt invitate sa expuna galeriile de arta contemporana, atat din Romania, cat si din mediul international”.

Cea de-a IV-a editie se va desfasura in perioada 19 mai – 18 iunie 2017 la Galeriile Kretzulescu, unde se poate vizita si Expozitia Centrala, curatoriata de Wim Waelput – directorul Centrului de Arta Contemporana din Ghent (Belgia). La ART SAFARI vi s-a pregatit un program educational complex, care include conferinte, prezentari de artist, dar si lansari de carte pentru iubitorii de arta.

Galeria SENSO va fi prezenta prin artista Ana Stefania Andronic BUZU (se afla la cea de-a treia participare la ART SAFARI) in zona expozitionala la care sunt invitate sa expuna cele mai importante galerii de arta contemporana si moderna romaneasca si internationala. Expozitiile personale din ultimii sase ani precum si participarile la targuri internationale ale Anei Stefania Andronic BUZUau investigat noi modalitati de expresie in pictura figurativa, evoluand spre un decorativism complex, impregnat de simboluri si sugestii grafice”.

Ana Stefania Andronic este o tanara artista cu un imaginar inepuizabil, greu de clasificat, care poarta ludicul formelor si pe cel al logosului, intr-un spatiu al magiei plutitoare. Fastul oniric, cu sonurile si reverberarile intoarcerii in timp, senzatiile, aromele si candorile plasmuind metafore sunt prezente peste tot, gravand, uneori inefabil, alteori cu un lirism inchietant, o lume care functioneaza dupa legile unei scenografii proprii (…)” – Iolanda Malamen, 2017

Ana Stefania Andronic BUZU este membra din 2014 a Uniunii Artistilor Plastici, a urmat cursurile de grafica de la Liceul de Arta „Nicolae Tonitza” si Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti – Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut indrumator pe Mircia Dumitrescu. A ales sectia de Grafica, pentru ca era fan al desenelor animate inca de pe bancile „elementarei” si a descoperit in profesorul Mircia Dumitrescu un indrumator plin de intelegere pentru „fandacsiile” discipolilor sai.

Din 2010 pana in prezent a fost protagonista mai multor expozitii personale (de arta digitala, de design vestimentar, de arta decorativa) la Galeriile Sofitel (2009), Palatul Parlamentului (2011), Cercul Militar National (2010), Helios – Timisoara (2012-2013), Chrom – Bochum, Germania (lucrarile de dimensiuni ample, prezentate in varianta UV au facut obiectul unui experiment artistic pe care l-a prezentat in premiera publicului european, 2013), Imbold – Bucuresti (2013), Grand – Hotel Marriott (2014), Biblioteca Nationala a Romaniei (2014), Contemporary Art Ruhr (C.A.R.), Essen (2014 si 2015), Art Safari – Bucuresti (2015 si 2016), Expozitie grafica – Perceptii – Carturesti-Verona (2017)

Dintre expozitiile de grup la care a fost prezenta cu lucrari, amintim: Animafilm Bucuresti (cu lucrari de animatie, 1996), Galeria ARTEXPO – TNB (2004), Cercul Militar National (Expozitie concurs “Marina” – Premiul II, 2010 si Premiul I, 2011), Muzeul de Istorie – Targoviste (2010), AVANPREMIERE – Fashion and Life Style Festival, „Parada marilor branduri de mod” (Club The ARK, 2010), Expozitie UAP – Grafica 2015 – Bucuresti – Caminul Artei (2015), Salonul International de Arta – Temeiuri – Palatul Parlamentului Romaniei – Sala Brancusi, Concursul International de creatie plastico-lirica Eminesciana, editia a VI-a, de la Iasi, Art Safari – Bucuresti si Arte in Bucuresti cu tema IN-VARIABIL, editia a VII-a (2016) s.a.

A participat cu lucrari la Bienale din Bucuresti, Arad, Targoviste, Timisoara si Buzau, precum si la alte expozitii de grup, printre care, in 2014, la Salonul Temeiuri Salonul de Grafica al UAP. Tot in 2014 a participat prin Galeria Senso la Targul de Arta Contemporana de la Ruhr – Contemporary Art Ruhr, Essen, Germania, unde a revenit si in 2015, an in care a participat si la Targul Art Safari din Bucuresti. A expus din nou aici si in 2016 si tot in acest an a fost prezenta la Salonul Temeiuri Salonul de Grafica al UAP, precum si la Concursul International de creatie plastico – lirica eminesciana, editia a VI-a de la Iasi. In sepembrie 2016, i-a fost selectionata o lucrare pentru evenimentul ARTE in BUCURESTI cu tema IN- VARIABIL, editia a-VII-a. Tot in 2016 a lansat o carte de colorat pentru adulti „IMAGINARIUM”. A realizat o serie de comenzi de arta decorativa pentru sedii de institutii si pentru primul Cine-Cafe (Senso Cine Cafe)