Picturi-metafore, semnate de Teodor Botis

In perioada 22 mai – 10 iulie 2014, Galeria Senso a gazduit expozitia personala a artistului clujean Teodor Botis.

La vernisaj au participat persoane importante din diplomatia, arta si cultura romaneasca, ziaristi, oameni de televiziune si radio, critici de arta, si amintim aici pe Dl. Acad. Ionel Haiduc, Dna Ambasador Tatiana Isticioaia Budura, Dl. Vasile Tolan – vicepresedinte al UAP Romania, criticii de arta Virgil Mocanu si Mircea Deac, artistii Cela Neamtu, Maria Mihalache Blendea, Gheorghe Gogescu, Gabriela Culic, Corneliu Vasilescu, Aurel Contras, Vasile Jimboreanu, Octavian Ursulescu, Ion Marin, Octavian Andronic, Marilena Stoian, Marina Roman, Maria Andrei si multi altii.

Cuvantul de deschidere al expozitiei a fost sustinut de criticii de arta Virgil Mocanu si Mircea Deac.

 „De 40 de ani constat ca este neschimbat, ca are o darzenie as putea spune extraordinara de a fi el, de a triumfa cu arta lui, ne place compozitia, felul de a repartiza lumina, ne place originalitatea, indrazneala. Exista in expozitia lui un tablou intitulat semnificativ Poarta Misterelor, nimic nu seamana cu ceva pe care sa-l cunoasteam, totul este nou, imaginat, totul vine din interiorul sau, din subconstientul sau sau chiar dintr-o stare instinctuala.” – Mircea Deac.

 „O pictura asa cum vedeti si dvs. solara, plina de energii, cred ca este miscarea aia cosmica, linistita, tacuta,dar perpetua, despre care vorbea Marin Sorescu ca o descopera in pictura lui Teodor Botis.” – Virgil Mocanu.

 Acest eveniment a fost realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta, si Fundatia Fildas Art.