Dan Constantinescu revine cu o noua expozitie la Galeria Senso

Motto: „Pictand 40 de ani pe aceasta paleta am impietrit timpul in misterul creatiei…. Pictez timpul care curge peste memoria imaginilor din mine. Arta este o stare de spirit, iar noi care privim, suntem oglinda” Dan Constantinescu, artist plastic.

La o distanta de exact doi ani, pictorul Dan Constantinescu („Cocoru” este numele de alint dat de colegii sai de breasla) aduce in fata publicului o noua expozitie personala – PICTOGRAME II, la Galeria Senso. Ca o dovada a faptului ca aceasta era asteptata a fost prezenta numeroasa in seara deschiderii oficiale, din 27 martie, mai multi prieteni si colegi de-ai atistului, dar si oameni care pur si simplu ii admira arta luand parte la vernisaj.


Sustinut de FILDAS Art si Catena, prin Programul CATENA pentru ARTA, evenimentul a fost prezentat de dr. ist. artei Doina Pauleanu, director al Muzeului de Arta din Constanta: „Ca si scrierea hieroglifica, ce putea fi parcursa in toate cele patru directii (de sus in jos si invers, pe orizontala sau pe coloana, dupa voia scribului sau locul harazit in imagine) si apreciata nu numai ca text, ci si ca parte a unei imagini sau chiar ca o imagine in sine, lucrarile lui Dan Constantinescu pot fi abordate, cu reale beneficii estetice, din orice unghi – al celor care contempla pictura in sine, al celor care iubesc doar arta muzeelor, al celor care se declara fatis fie de partea artei naturaliste, fie a celei nonfigurative (…), a scepticilor, (…), a celor care sunt convinsi ca mai sunt directii de inventat si explorat”

Membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Dan Constantinescu este absolvent al Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” si al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, promotia 1973, clasa profesor Corneliu Baba. In 1975 a primit Bursa de creatie „Theodor Aman”. Din 1976 a participat la numeroase expozitii personale si de grup, in tara si strainatate (Germania, Franta, Italia, Elvetia, Grecia, Ungaria, Belgia, Olanda, Turcia, Rusia, China, Japonia). Are lucrari in colectii particulare din intreaga lume: SUA, Canada, Venezuela, Brazilia, Rusia, Marea Britanie, Franta, Italia, Germania, Elvetia, Olanda, Grecia, Romania s.a.Lucrari in colectii particulare: Franta, Italia, Germania, Grecia, Elvetia, Olanda, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Bulgaria, Federatia Rusa, Brazilia, Venezuela, S.U.A, Canada, RomaniaLucrari in colectii particulare: Franta,Italia,Germania, Grecia, Elvetia, Olanda, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Bulgaria, Federatia Rusa, Brazilia, Venezuela, S.U.A, Canada, Romania.

Am dorit intotdeauna sa pictez timpul, care ne face sa intelegem altfel operele create cu mii de ani in urma. Am trecut prin filtrul sensibilitatii mele imaginile frescelor de la Vladimir sau Suzdal, unde am putut atinge picturi realizate de Rubliov. Apartin cu trup si suflet momentului pe care il traversez pe acest pamant, dar in acelasi timp nu pot sa fac abstractie de ceea ce ma leaga de arta veche. (…) Pictez idei, stari de griuri colorate, in care striga rosuri stinse sau aprinse in taina luminii din biserici”, – marturisea Dan Constantinescu.

Expozitia poate fi vizitata in perioada 27 martie – 30 aprilie 2018, de luni pana vineri intre orele 11.00 – 18.00 si sambata intre orele 11.00 -16.00.

Acesta este al doilea eveniment major din luna martie, de la Galeria de Arta Senso. Prima manifestare de referinta, aflata in desfasurare, este expozitia „BIJUTERIE CONTEMPORANA” unde isi expun creatiile cativafoarte talentati designeri de bijuterie contemporana de autor.

Aducem arta mai aproape de tine – iata deviza galeriei noastre, in numele careia ne-am propus sa facem o selectie cat mai reprezentativa de autori si opere. Expozitiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru arta – prin care speram sa se manifeste, autentic si original, o vocatie culturala asumata! Vom continua sa organizam si in 2018, cu acelasi succes evenimente de referinta in peisajul cultural al Bucurestilor”Galeria de Arta Senso, Bucuresti.

Va invitam sa urmariti cateva reportaje dedicate artistului de SENSO TV prin SENSO ARTE:

https://www.sensoarte.ro/Clipa-de-arta-8851/dan-constantinescu-lumina-intunericului/

https://www.sensoarte.ro/Clipa-de-arta-4921/picturi-de-dan-constantinescu/

https://www.sensotv.ro/arta-plastica/Clipa-de-arta-4921/picturi-de-dan-constantinescu/