„Once, on the far side of yesterday”, instalație in-situ la etajul Galeriei Senso

Joi, 28 aprilie 2022, începând cu ora 18:30, la etajul Galeriei Senso din București (Calea Victoriei 12C), se deschide expoziția personală cu titlul „Once, on the far side of yesterday” a artistului Paul Barbu. Stabilit la Londra, Paul Barbu (n. 1986) a studiat arhitectură la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, sculptură la UNArte București și arte vizuale la Universitatea Kingston din Londra. A expus la Artworks Gallery (Cambridge), Stanley Picker Gallery (Londra), Kingston University (Londra), ICR Londra și Strata Gallery (București).

Expoziția „Once, on the far side of yesterday” prezintă instalația in-situ omonimă realizată de Paul Barbu la etajul galeriei în perioada premergătoare vernisajului și poate fi vizitată între 28 aprilie și 28 mai 2022, de luni până sâmbătă, între orele 12.00 – 19.00. Având-o curator pe Ana Daniela Sultana, proiectul face parte din programul de arte vizuale conceput de Ana Ștefania Andronic (BUZU), directorul artistic al spațiului expozițional.

„«Once, on the far side of yesterday», instalația in-situ a artistului Paul Barbu, ne plasează într-un cadru atemporal și aspațial în care dialogul dintre materiale prevalează în fața unui discurs expozițional predispus politizării, concentrându-și mesajul mai de grabă pe procesul de construcție. Cu dunele sale din bile de polistiren, lucrarea se configurează ca o dioramă utopică, ca o compoziție scenografică sau ca un peisaj «către mare și către soare» pentru a folosi chiar cuvintele artistului, fiind, într-un mod cât se poate de asumat, un gest artistic eminamente efemer. Totodată, «Once, on the far side of yesterday» este și o veritabilă incursiune în practica artistică a lui Paul Barbu, o practică aflată la confluența dintre sculptură, instalaționism și intervenții site-specific, vădit influențată de background-ul său în arhitectură (și de creatori precum Carlo Scarpa, Tadao Ando, Santiago Calatrava sau Alvaro Siza)” Ana Daniela Sultana