„JUST IMAGINE”, o fascinanta incursiune dincolo de limitele realitatii

Expozitia de pictura a artistei Oana Maria Cajal, „JUST IMAGINE”, desfasurata in perioada 8 septembrie – 3 octombrie 2015, este poate cea mai efervescenta dintre cele gazduite de Galeria SENSO pana acum.

Reputata autoare de piese de teatru, premiata pentru dramaturgie de UNITER, Oana Maria Cajal a devenit in ultimul timp un bine-cunoscut si apreciat artist plastic. Dupa ce numeroase piese de teatru i-au fost puse in scena pe continentul nord-american si a creat scenarii de film, la Montréal, unde locuieste de mai bine de 20 de ani, s-a reintors la pictura si desen, avand deja la activ 6 expozitii personale si lansari ale unor albume de arta inedite: „Dintr-odata, destul de recent, am realizat ca nu am destul timp pentru cat de mult as avea de spus. Am reinceput sa pictez. Imaginile sunt mai rapide decat cuvintele! Ardeam de nerabdare sa pictez viata sub toate infatisarile ei: frumusetea, disperarea, dumnezeirea, spaima, calmul, intunericul, lumina… Pictez ca sa va incit sa celebrati viata!”.

Oana Maria Cajal este membra a Asociatiilor New Dramatists si Dramatists Guild of America din New York si Playwrights Workshop Montréal, Playwrights Guild of Canada, a Uniunii Scriitorilor din Romania, UCIN si a UNITER.

Cartea sa de vizita impresionanta in lumea teatrului si artei spectacolului, in lumea artistilor vizuali a facut ca, in mai 2015, sa fie invitata cu o expozitie personala la galeria de arta a celebrului teatru La MaMa din New York. Oana Maria Cajal a dedicat acea expozitie lui Ellen Stewart, director fondator al teatrului La MaMa, o personalitate marcanta a teatrului american si mondial.

Dupa expozitia din Galeria La MaMa, posterele Oanei Maria Cajal au fost expuse in Auditorium Hall ICR New York. Cartea-album „POSTERS FOR UNWRITTEN PLAYS”, publicata in trei limbi de catre ICR Bucuresti, a fost lansata apoi la BookExpo America 2015.

Acest eveniment a fost realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta, si Fundatia Fildas Art.