Galeria Senso, deschide joi, 4 ianuarie 2018, la Five Plus Art Gallery din Viena (Argentinierstraße 41, 1040 ) o inedita expozitie personala a artistei Ana Stefania Andronic BUZU, intitulata #fast food.
Expozitia are loc in perioada 4 ianuarie – 31 ianuarie 2018.
Acest eveniment este sustinut de FILDAS Art si Catena Grup prin Programul CATENA pentru ARTA.
Cu aceasta ocazie se va lansa albumul de arta #fast food – Ana Stefania Andronic BUZU, un volum ce contine lucrari ale artistei, editat de FILDAS Art in limbile engleza si germana. Acest proiect editorial, alaturi de organizarea expozitiei este sponsorizat de Anca Vlad, Presedinte de Onoare al Asociatiei Femeilor Creatoare in Arta Plastica si Presedinte al Fundatiei FILDAS Art.
„Ana Stefania Andronic este un grafician care a ocolit cu grija tentatiile vietii contemplative, opuse temperamentului ei deschis si energiei creatoare debordante care o stapaneste; s-a integrat, asemenea tinerilor din generatia pe care o reprezinta, in trepidatiile si animatia generatoare de bruiaje a vietii active, careia a ajuns sa-i descifreze atat de bine resorturile, incat le accepta cu interes lipsit de crispare, cu buna dispozitie, detasare si umor” – Dr. Doina Pauleanu, Director Muzeul de Arta Constanta
Expozitiile personale din ultimii ani, precum si participarile la targuri internationale ale Anei Stefania Andronic BUZU „au investigat noi modalitati de expresie in pictura figurativa, evoluand spre un decorativism complex, impregnat de simboluri si sugestii grafice”. Membra din 2014 a Uniunii Artistilor Plastici, Ana Stefania Andronic BUZU a urmat cursurile de grafica de la Liceul de Arta „Nicolae Tonitza” si Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti – Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut indrumator pe Mircia Dumitrescu. A ales sectia de Grafica, pentru ca era fan al desenelor animate inca de pe bancile „elementarei” si a descoperit in profesorul Mircia Dumitrescu un indrumator plin de intelegere pentru “fandacsiile” discipolilor sai.
„Informatie vizuala si informatie text…. Stiri si graffitti-uri, videoclipuri si gadgeturi, videograme si revolte. Un flux continuu, un val de necuprins cu neuronii sau cu ochii sau cu sufletul, din care extragerea/retragerea individuala devine, pe zi ce trece, mai putin probabila. Afluxul de informatie devine bruiaj, isi pierde valoarea estetica si valoarea informationala – un ,,zumzet” constant care altereaza fluxul sinelui. O ceata care altereaza perspectiva si atenueaza si stirile false, si avansurile medicinei, si ultimele trenduri din moda. Redusa la „motion blur”, perceptia se retrage inspre interior, inspre fantezii si fantasme pe care inca nu le-a influentat mediul exterior, dar acesta este pasul urmator, etapa urmatoare: bruiajul exterior se internalizeaza. Cat si ce ramane din vise si visuri?” – Cristi Marculescu, critic de film
Din 2010 pana in prezent Ana Stefania Andronic BUZU a fost protagonista mai multor expozitii personale (de arta digitala, de design vestimentar, de arta decorativa) in tara si strainatate. Dintre expozitiile de grup la care a fost prezenta cu lucrari, amintim: Animafilm Bucuresti (cu lucrari de animatie, 1996), Galeria ARTEXPO – TNB (2004), Cercul Militar National (Expozitie concurs „Marina” – Premiul II, 2010 si Premiul I, 2011), Muzeul de Istorie – Targoviste (2010), AVANPREMIERE – Fashion and Life Style Festival, „Parada marilor branduri de moda” (Club The ARK, 2010) s.a.
„Ana Stefania Andronic este o tanara artista cu un imaginar inepuizabil, greu de clasificat, care poarta ludicul formelor si pe cel al logosului, intr-un spatiu al magiei plutitoare. Fastul oniric, cu sonurile si reverberarile intoarcerii in timp, senzatiile, aromele si candorile plasmuind metafore sunt prezente peste tot, gravand, uneori inefabil, alteori cu un lirism inchietant, o lume care functioneaza dupa legile unei scenografii proprii (…)” – Iolanda Malamen, 2017
A participat cu lucrari la Bienale din Bucuresti, Arad, Targoviste, Timisoara si Buzau, precum si la alte expozitii de grup, precum si la Concursul International de creatie plastico – lirica eminesciana, de la Iasi. In sepembrie 2016, i-a fost selectionata o lucrare pentru evenimentul ARTE in BUCURESTI cu tema IN- VARIABIL. Tot in 2016 a lansat o carte de colorat pentru adulti, „IMAGINARIUM”. A realizat o serie de comenzi de arta decorativa pentru sedii de institutii si pentru primul Cine-Cafe (Senso). In 2017, la libraria Carturesti Verona a avut loc vernisajul expozitiei de grafica de sevalet, „PERCEPTII” a Anei Stefania Andronic (BUZU) – o expozitie de „meditatie si revelatie”. In mai 2017, laGaleriile Kretzulescu, in cadrul Targul ART SAFARI 2017, editia a IV-a Galeria SENSO a participat si a promovat lucrarile artisteiAna Stefania Andronic BUZU. Cu aceasta ocazie a fost lansat si albumul de arta #motion blur, un proiect realizat cu sprijinul fundatiei FILDAS Art si al Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta, volum ce contine lucrari ale artistei.
„Aducem arta mai aproape de tine – iata deviza galeriei noastre, in numele careia ne-am propus sa facem o selectie cat mai reprezentativa de autori si opere. Expozitiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru arta – prin care speram sa se manifeste, autentic si original, o vocatie culturala asumata! Vom continua sa organizam si in 2017, cu acelasi succes evenimente de referinta in peisajul cultural al Bucurestilor” – Galeria de Arta SENSO, Bucuresti
Galeria SENSO a participat in anul 2014 la Targul de Arta Contemporary Art Ruhr (C.A.R), cu artistii Anca Boeriu, Marius Burhan si Eduard Duldner, iar la editia din 2015, cu artista Ana Stefania Andronic (Buzu). La editiile 2015 si 2017 ale Targului de Arta ArtSafari, Galeria SENSO a participat tot cu Ana Stefania Andronic (Buzu), dar si cu artistul Corneliu Vasilescu (2015). In perioada 14 – 17 septembrie 2017, Galeria Senso a participat cu artistii Nicolae Moldovan, Ion Anghel si Edith Torony, la Arena Berlin la cea de-a IV-a editie a Targului International de Arta POSITIONS Berlin Art Fair din Germania. A fost prima galerie de arta din Romania prezenta la acest eveniment de mare anvergura din cadrul BERLIN ART WEEK.