Expozitia Arta Decorativa 2014

Expozitia de Arta Decorativa a fost una dintre cele mai ample manifestari cultural-artistice gazduita de Galeria Senso in primul an de la deschidere. Alcatuita din 11 nuclee ale expozitiilor personale realizate de artistii vizuali Cela Neamtu, Costel Iacob, Dan Bancila, Daniela Fainis, Ileana Dana Marinescu, Nicolae Moldovan, Jorge Mafu, Marius Burhan, Valeriu Schiau, Dumitru Traian Tili si Manuela Botis, fara a tine seama de generatii, de stil, de viziune sau de mod de abordare, ci doar de valoare, de notorietate si de dorinta de a conferi spatiului de expunere prestanta binemeritata.

Cuvantul de deschidere a expozitiei va fi sustinut de criticul de arta Dr. Doina Pauleanu, director al Muzeului de Arta din Constanta.

„Marcand, decorativ si inventiv, finele anului in care Galeria Senso a revenit in circuitul public, dar si deschiderea unui sector destinat (dupa facere), desfacerii obiectelor de arta, expozitia de fata reuneste douasprezece nume si suficiente lucrari incat sa dea seama aici si acum, despre calitatea si prestanta acestui camp de consacrare. Manualitatea si apetenta tehnica au persistat dintr-un timp, spre fericirea noastra, trecut; atunci singurele piese remarcabile, ivite cu surprinzatoare prospetime in cenusiul cotidian, cu o ingeniozitate care sfida orice obstacol sau interdictie, erau realizate de artistii acelor generatii, transformati, asemenea creatorilor medievali, in artizani de o virtuozitate fara egal, in alchimisti care-si implineau in sfarsit visul de o viata. Si chiar daca acum poate fi gasit orice material, chiar daca ultimele noutati in materie patrund imediat in tara sau pot fi achizitionate de oriunde, caci drumurile sunt deschise si accesibile, reflexe ale acestei pasiuni combinatorii, ale singurului domeniu care nu a putut fi ingradit niciodata – si ma refer la imaginatie, desigur – au ramas intacte ori s-au transmis, prin dascali si modele, in contemporaneitate.” – Dr. Doina Pauleanu.

Cu ocazia vernisarii expozitiei de arta decorativa, a avut loc si inaugurarea Galeriei SENSO de Arta Contemporana cu vanzare, o expozitie permanenta in care vor fie expuse lucrari de pictura, sculptura, grafica si arta decorativa.

Acest eveniment a fost realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta, si Fundatia Fildas Art.