„Arborele vietii” artistei Alma Redlinger

La 91 de ani, artista Alma Redlinger a deschis la Galeria Senso o minunata expozitie de pictura si grafica, pe care a intitulat-o „Arborele vietii”.

Cu acest prilej, publicul bucurestean a avut ocazia sa admire aproximativ 100 de lucrari pe care artista le-a realizat inca din anii ´50.

Cuvantul de deschidere a expozitiei a fost sustinut de Dr. Doina Pauleanu, critic de arta si director al Muzeului de Arta din Constanta.

„Atrasa constant de lucrarile Almei Redlinger – pictura si grafica deopotriva – inregistrez imagini caleidoscopice din expozitia Arborele vietii, in curs de organizare la Galeria Senso si incerc sentimentul linistitor pe care ti-l dau lucrurile vazute si cunoscute, pricinuit, desigur, de obisnuinte vizuale, instalate in viata mea de zi cu zi petrecuta intr-unul din marile muzee de arta moderna din România – sansa profesionala egalata doar de raspunderea pe care o implica. Iar opera semnata de Alma Redlinger este pictura de muzeu in cel mai adecvat si adevarat inteles al termenului, desi segmentul temporal in care se inscrie este de obicei evitat in expozitiile permanente ale institutiilor noastre de profil. Creatia artistei nascuta in 1924 si scolita sub indrumarea lui M. H. Maxy asaza intr-o armonioasa continuitate, elemente conceptuale si de limbaj specifice cubismului, fovismului, expresionismului, constructivismului – miscari de avangarda din secolul trecut, transpuse si adaptate unei contemporaneitati care, cu siguranta postmoderna, deja le-a clasat si clasicizat. Deplin sincronizata cu epoca in care traieste, artista lucreaza in siajul acestor curente cu bucuria, mereu reinnoita, a descoperirii, pe care va fi simtit-o aceasta generatie a maestrilor atunci când a reusit sa refaca o continuitate pierduta, sa se informeze, sa se elibereze de opresiunea rigorilor si conventiilor impuse.” – Dr. Doina Pauleanu.

Acest eveniment a fost realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta, si Fundatia Fildas Art.