Dublu eveniment expozițional la Galeria Senso din București

Vineri, 15 octombrie 2021, începând cu ora 18:30, la Galeria Senso din București (Calea Victoriei 12C), are loc deschiderea a două expoziții: la etaj – personala de pictură cu titlul „Back to the Future” a Arinei Bican și la parter – „Poking one’s self-love”, expoziția de crypto art a Andreiei Morar. Având-o curator pe Ana Daniela Sultana, cele două proiecte fac parte din programul expozițional conceput de Ana Ștefania Andronic (BUZU), Art Director-ul galeriei Senso, și pot fi vizitate în perioada 15 octombrie – 30 octombrie 2021, de luni până sâmbătă, între orele 12.00 – 19.00.

«Asemeni protagonistului din filmul cult al lui Zemeckis – „Back to the Future”, personajele din lucrările reunite în expoziția personală cu același nume a Arinei Bican călătoresc în trecut, fiind transpuse în lumea magică a copilăriei populată de dinozauri, sirene și rinoceri. Spre deosebire de adolescentul american, însă, aceste personaje folosesc realitatea virtuală pe post de mașină a timpului. Abordând pictura ca principal mediu de exprimare artistică, Arina Bican propune o explorare vizuală pornind de la următoarea premisă: trăim în viitor și nu în prezent; ce ar fi dacă am putea să trăim din nou în trecut pentru a modifica prezentul?

„Back to the Future” este primul solo show al Arinei Bican la Galeria Senso, artista intrând anul acesta în portofoliul galeriei, după participarea sa în cadrul amplei colective cu titlul „OSTARA” care a avut loc în primăvara aceasta la etajul galeriei.» (Ana Daniela Sultana, curator)

Expoziția personală de debut a Andreiei Morar cu titlul „Poking one’s self-love” aduce în atenția publicului o selecție eclectică de lucrări de print digital cu o cromatică puternică, amintind de avântul crypto art de la începutul anului.