Bienala Arte Decorative 2019 celebrata la Galeria Senso

Bienala Arte Decorative 2019, celebrată la Galeria Senso

Galeria Senso invită iubitorii de artă să participe în număr cât mai mare la vernisajul Expoziției Bienalei Arte Decorative, proiect cultural de mare anvergură și prestigiu, organizat de filiala Arte Decorative a Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAP), cu susținerea fundaţiei Fildas Art prin programul Catena pentru Artă.

Vernisajul va avea loc miercuri, 13 noiembrie, ora 18:00, în noul spațiu al Galeriei, situat pe Calea Victoriei nr. 12C (colț cu Lipscani), de la etajul 1.

Expoziția cuprinde o impresionantă colecție de lucrări semnate de unii dintre cei mai importanți artiști români de artă contemporană și vizează evidențierea diversității conceptelor și tehnicilor, a ideilor inovatoare și a soluțiile artistice găsite în transpunerea acestora. Totodată, inițiază un dialog complex, interactiv și productiv între public și creatorii din diferite medii: ceramică, sticlă, metal, textile și mix media.

Cuvântul de deschidere a expoziției îi va aparține doamnei Georgiana Cozma, artist ceramist și curator genaral al Bienalei Arte Decorative 2019.

„Această ediție a fost concepută ca o «punte» de legătură între generații, o intersecție dintre convențional, neconvențional, prezent și viitor, ca o mică incursiune prin istoria artelor decorative. Sunt invitați să expună artiști consacrați care au adus o contribuție majoră prin operele lor, marcând puncte de cotitură în dezvoltarea artei decorative contemporane românești. Alături de alți artiști, dintre invitații acestei ediții fac parte pionierii școlilor de arte, profesori formatori pentru generații întregi sau artiști independenți, inovatori, ori formatori de tendințe. O noutate a ediției este prezența departamentului de Arte Textile și Design al UNArte București, studenți coordonați de profesorii lor, care expun o serie de lucrări prin care intuim tendințele viitoare ale artelor textile” – Georgiana Cozma.

Evenimentul se desfășoară în cadrul celei de-a IV-a ediții a Bienalei Arte Decorative, la care Galeria Senso ia parte, în perioada 6 – 30 noiembrie 2019.

Artiștii care expun pe simeze

 Adriana Bădescu

Artist vizual, născută în 1955, la București, absolventă a Institutului de Arte Plastice

Nicolae Grigorescu, promoţia anului 1978, specializarea Tapiserie. Din 1990, este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România.Începând cu anul 1978 participă la expoziții colective naționale (București, Sibiu, Constanța,Craiova, Brăila, Bacău, Arad, Aiud, Iași, Satu Mare) și internaționale (Italia, Germania,Luxembourg, Belgia, Ungaria, Olanda, Bulgaria). Expoziții personale în: 1996, 2000, 2002,2006, 2007, 2012, 2013 la București, Constanța, Sibiu și Roma, Italia.

Relu Bițulescu

Artist vizual, născut în 1954, la Craiova, absolvent al Institutului de Arte Plastice

Nicolae Grigorescu, promoţia 1981, specializare Artă Monumentală. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Din 1981, participă la expoziţiile şi saloanele oficiale din România cu lucrări de pictură, grafică şi arte decorative. În perioada 2011-2018, a fost curatorul Salonului Național Miniatură Textilă. Are numeroase expoziții în țară și în străinătate, personale și de grup.

Vladimir Cioroiu

Artist vizual, născut în 1951 la Londra, Marea Britanie, absolvent al Institutului de Arte

Plastice Nicolae Grigorescu, promoţia 1977, specializarea Sticlă. Între 1980-2019, participă la Saloanele de Artă Plastică, Decorative și Design, Municipale și Republicane, precum și la numeroase simpozioane, tabere de creație și expoziții de grup de artă contemporană din țară și străinătate. Distincţii: Premiul Artele Focului acordat de Uniunea Artiștilor Plastici din România (2003), Premiul pentru Design (2006), Salonul Sticlei (2017). În 1989, inițiază Salonul Sticlei, iar în 1990 – expoziția Recipient-Receptacol.

Maria Constantinescu

Artist vizual, născută la Stoenești, județul Argeș, absolventă a Institutului de Arte

Plastice Nicolae Grigorescu, specializarea Pictura Monumentală și Restaurare.

Membră a Academiei Burchardt din Italia şi Elveţia, fondatoarea și președinta Fundației

Suflul Luminii și membră de onoare a Academiei Artelor Tradiționale din Sibiu.

Participă la numeroase expoziții națioanle și internaționale (Italia, Spania, Marea Britanie,

Belgia).

Daniela Făiniș

Artist vizual, născută în anul 1961, la Fratoștița, județul Dolj, absolventă a Institutului

de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, promoţia 1986. Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din

România, din anul 1990. Participă la numeroase expoziții personale și de grup, naționale și internaționale. Lucrările sale sunt expuse în muzee, instituții și colecții particulare. Obține premii și distincții la numeroase competiții naționale și internaționale: Bienala de Artă Ceramică din Aveiro, Portugalia, Premiul Muzeului Cotroceni, Medalia de aur Targa D’Oro

a Concursului Internațional de Ceramică de Artă din Perugia, Italia.

Daniela Frumușeanu

Artist vizual, născută în 1961 la Bacău, absolventă a Institutului de Arte Plastice

Nicolae Grigorescu, promoţia 1984, specializarea Tapiserie-Imprimeuri. Activitatea artisticӑ cuprinde 40 de expoziţii personale în ţarӑ şi în strӑinӑtate, numeroase participӑri la expoziţii de grup în ţară (naţionale, municipale, bienale, trienale), participări la expoziţii de grup cu caracter internaţional. Deține premii acordate de Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Cătălin Hrimiuc

Artist vizual, născut în 1959, absolvent al Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, promoţia 1985, specializarea Sticlă. Participă de la debut (1984) până în prezent la numeroase expoziții naționale și internaționale, simpozioane și saloane naționale. Organizează expoziții personale în Bucureşti (1987, 1989, 1998, 2014, 2017) și în Germania (1990), Belgia (1992), Olanda (1993-1994).

Aniela Ovadiuc

Artist vizual, născută în 1980 la Constanţa, absolventă a Universităţii Naţionale de

Arte din Bucureşti, promoția 2003, specializarea Ceramică. În 2005, încheie studiile de Masterat la aceeași universitate, specializarea Ceramică. În 2004, devine membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Între anii 1997-2019, participă la nenumărate expoziţii de grup, naţionale şi internaţionale. Expoziţii personale: Carte – Jurnal, Galeria Galateea, Bucureşti (2012).

Ecaterina Mărghidan

Artist vizual, născută în 1980 la Piatra Neamț, absolventă a Universității Naționale de

Arte George Enescu din Iași, specializarea Arte Decorative. În anul 2005, devine membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Are o activitate susținută în domeniul artelor

textile, cu participări naţionale: Salonul Naţional de Miniatură Textilă, București (2018) şi internaţionale: Patchwork Meeting, Praga, Cehia (2018); Objects to Touch 2, Kedainiai, Lithuania (2016); Aigu’illes en Luberon, Luberon, Franţa (2009).

Nicolae Moldovan

Artist vizual, născută în 1970 la București, absolvent al Universității Naționale de Arte din

București, promoția 1998, specialitatea Ceramică. Participă cu regularitate la numeroase expoziții de grup, bienale, simpozioane și expoziții internaționale de artă organizate în București și în țară. Deschide șapte expoziții personale și este distins cu importante premii pentru ceramică (1996, 2012, 2013, 2014). Participă la expoziții, bienale și târguri de artă

internaționale: München, Germania (2007); Incheon, Korea; Düsseldorf, Germania (2013); Bornholm, Danemarca (2014); Essen, Germania (2014, 2015); Berlin, Germania (2017); Kecskemét, Ungaria (2017).

MariaNegreanu

Artist vizual, născut în 1951, la Oradea, absolventa a Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu. Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Are o activitate constantă în domeniul artelor textile – tapiserie, cu participări la expoziții naționale și internaționale, începând cu 1978. În 1983, obține o bursă în Italia. Participă cu lucrări selecționate la expoziții internaționale de prestigiu de la Moscova, Berlin, Pyran, Haacht, Bruxelles și numeroase expoziții personale externe în Belgia, la Villebrouke. În 2010, deschide o expoziție personală la galeria Orizont.

Roxana Tudor

Artist vizual, născută în 1972 la București, studentă la Universitatea Națională de Arte din

București, Departamentul Tapiserie și Contexturi. Debutează în cadrul Bienalei Arte Decorative 2019.

 Despre Galeria Senso

„Aducem arta mai aproape de tine – este deviza galeriei noastre, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru Artă – prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2020, cu același succes, evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor” – Galeria de Artă Senso, București.

Mai multe informații privind activitatea Galeriei Senso – vernisaje, expoziții, lansări de cataloage de artă etc., găsiți pe www.galeriasenso.ro. Tot aici sunt prezentate în detaliu lucrările artiștilor aflați în portofoliu, clasificați în cele cinci secțiuni principale: pictură, grafică, sculptură, artă decorativă și bijuterie contemporană. Site-ul încorporează platforma unui magazin online și oferă posibilitatea achiziționării operelor de artă la un click distanță.