Stanca DumitrescuReferinte Critice


Stanca Dumitrescu face parte din a treia generație de pictori, fiind fiica lui Zamfir Dumitrescu (pictor, profesor, decan al Facultății de Arte București și Președinte al Uniunii Artiștilor Plastici) și nepoata binecunoscutului pictor Ion Pacea.

După absolvirea liceului de Arte plastice Nicolae Tonitza, avându-l ca profesor pe renumitul grafician Iuri Isar, urmeză cursurile Universității de Arte Plastice București, secția grafică, sub îndrumarea profesorului și graficianul Nicolae Alexi, pe care o termină cu succes în anul 2006.

Artista expune, o lungă perioadă, lucrări de pictură la Galeria de Artă Dominus, mobilier pictat la Galeria de Artă Rotenberg-Uzunov, are o expoziție permanentă de icoane, pictură, grafică și mobilier pictat la Grădina Vlahiia, al cărei design interior și grafică publicitară sunt realizate în întregime de artistă.

Între 2009-2013 face grafică video de film și reclame la casa de producție Abis Studio. Lucrează ca pictor, grafician, designer de interior și designer de obiect la Togo Design și execută ca liber profesionist diverse alte proiecte.

Un artist complex, stăpânind diverse tehnici ale artei, Stanca Dumitrescu a dovedit o aplecare pentru pictură, pe care o abordează din ce în ce mai mult în ultimii ani.