Paul Barbu StefanReferinte Critice


Născut în 1986 în România, Paul Barbu este interesat de expresia artistică încă din copilărie. Întotdeauna i-a plăcut să deseneze, să creeze obiecte din diferite materiale, să facă fotografii și să se gândească la moduri inovatoare în care ar putea folosi obiecte altfel obișnuite pentru a crea ceva neașteptat. Paul a studiat matematica și informatica în liceu, dar când s-a înscris la universitate, i s-a părut firesc să îmbine dragostea pentru arte cu interesul pentru știință, alegând Școala de Arhitectură.
Paul a studiat și a lucrat cu forme, proporții, lumină și structură în ultimii zece ani. Pregătirea sa în arhitectură ia insuflat o anumită disciplină a proporțiilor, iar ochiul său a fost antrenat să vadă relațiile matematice dintre obiecte. Ca student la arhitectură, a făcut cunoștință cu lucrările lui Carlo Scarpa, Tadao Ando, Santiago Calatrava și Alvaro Siza.
În timp ce lucra ca arhitect, Paul a observat că funcționalitatea și caracterul practic dominau majoritatea proiectelor cărora i-a fost repartizat, în timp ce partea estetică a fost adesea neglijată sau menținută la un nivel minim. La un moment dat, s-a simțit îngrădit de această abordare rigidă și a decis să exploreze modalități mai creative de a-și exprima ideile. Cu toate acestea, el prețuiește foarte mult această fază a dezvoltării sale profesionale pentru că practica arhitecturii l-a făcut să se gândească la probleme legate de utilizarea spațiului sau de modul în care alegerea materialului poate afecta un proiect. De asemenea, i-a dat un sentiment al structurii intime a tot ceea ce are o formă. Perspectivele pe care le-a dobândit ca arhitect informează modul în care își organizează proiectele ca artist.

Deși Paul are modele care contribuie la evoluția sa artistică, el încearcă să nu se oprească prea mult asupra muncii lor, deoarece se străduiește să-și găsească propria voce unică. Găsește inspirație în viața de zi cu zi, acordând atenție obiectelor și locurilor, interacționând cu oamenii și hrănindu-și curiozitatea vizuală în mod constant.
Curriculum Vitae


Născut în 1986, Craiova, România

Educație
2017-2019 Masterat Arte Vizuale (MFA), Kingston University, London, UK
2014-2017 Universitatea Națională de Arte București, România
2004-2010 Universitatea Națională de Arhitectură București, România

Expoziții de grup
2019 One grain, Artworks Gallery, Cambridge, UK
2019 Which work from whom, Stanley Picker Gallery, London, UK
2019 How to grow up in 15 minutes, Centrul Cultural Român, London, UK
2018 Meanwhile, Kingston University, London, UK
2018 How can a duck be a publication, Kingston University, London, UK
2017 Expoziția de diploma, Biblioteca Națională a României, București, România
2017 Fusion Art, Noblesse Palace, București, România
2016 Oglinda, Căminul Artei, București, România

Expoziții personale
2021 In the room with dead acoustics, ritual is a matter of fuzzy logic, Strata Gallery, București , România
2019 Absolutely elsewhere; absolutely right here, Kingston University, London, UK

Competiții
2019 VAO visual art open – selectat în etapa finală

Apariții în presa de specialitate
Decembrie/Noiembrie 2019 - WotisArt magazine, London, UK
Noiembrie 2019 - AvarageArt magazine, London, UK
Noiembrie 2019 - A5 magazine, London, UK
Nr.7 - Murze magazine, London, UK