Monica Stanescu

Inel Leader-bijuterie-monica-stanescu
Referinte Critice


Most Precious, un brand îndrăzneț și în același timp delicat, s-a născut din pasiunea mea ca designer pentru bijuteria contemporană.

Monica Stănescu a urmat liceul de arte plastice N. Tonitza iar mai târziu a studiat Comunicare Vizuală / Grafică și Design la Universitatea din Düsseldorf / Germania.

După mai mult de 10 ani ca Art Director în advertising, a simțit nevoia de a se exprima creativ într-o zonă cu totul nouă pentru ea. Fiind din totdeauna fascinată de bijuterie, alegerea a fost una ușoara și astfel în 2013 a urmat cursurile școlii de bijuterie contemporană Assamblage. De atunci a participat la numeroase expoziții și târguri de profil: Autor, Project A, Made in Ro, Joya Barcelona 2016, Sieraad Amserdam 2017.

În mare parte bijuteriile Most Precious au concepte legate de viață, uneori privită în profunzime, alteori luată așa cum este ea cu bune și cu rele.

”Viața mă inspiră, un cuvânt într-o conversație îmi poate declanșa o idee, un miros, sau un sunet mă pot duce cu gândul la următoarea colecție. Nu știu exact cum funcționează, dar știu că bijuteria este tot timpul în mintea mea."