Mihaela Speranta Cherciu

Mihaela Speranta Cherciu


Referinte Critice


Mihaela Speranța Cherciu și-a început călătoria artistică la vârsta de 10 ani trecând prin desen, pictură, modelaj și design de haine. După ce a absolvit Academia de Arte în anul 1998 secția textile - design vestimentar, a lucrat atât ca scenograf la teatrul Sică Alexandrescu din Brașov cât și ca stilist la diverse reviste. După un timp a deschis o galerie de artă de care s-a ocupat timp de 10 ani.

La începutul anului 2015 a decis să pornească pe un nou drum și astfel s-a născut Atelierul de Porțelan. Nu a fost ușor, întregul proces e destul de complex, dar cu perseverență și curaj se pot obține lucruri noi, deosebite.

În cei 3 ani de activitate Atelierul a produs peste 15 colecții de bijuterii sau alte obiecte de design interior și a participat la zeci de tărguri de profil din Bucuresti. In Mai 2018 Colecția “Fantoma Bunicii” a fost selecționată la Târgul de bijuterie contemporană AUTOR.

La inceputul lunii Septembrie 2018, proiectul ,, Cocarda Junilor'' a fost castigator la concursul ,,Centenar Creativ'' organizat de catre Muzeul National Cotroceni.