Ileana Horoba Danci

Ileana Horoba-Danci


Referinte Critice


Am inceput sa fac bijuterie prin anul doi de facultate, respectiv 2003-2004. Din 2008 fac bijuterie de autor si am intre timp cateva expozitii si participari in tara si in afara la evenimente de acest gen. Printre colectii as aminti: Pasi pe nisip, Nopti Albe, Dor de Mama, Zoomorfia, Ochi de Mare.
Curriculum Vitae


EXPERIENȚĂ PROFESIONALĂ

2002–Prezent

Designer bijuterii

Ileana Bijoux, Baia Mare (România) - www.facebook.com/pages/ileana-bijoux

Design bijuterii - materiale utilizate: porțelan, sticlă, aur și platină pentru porțelan..

2011–2012

Profesor

Liceul de Artă, Baia Mare (România)

Profesor ceramică, desen și pictură.

2007–2007

Designer – obiecte decorative din ceramică

SC Ion Art Glass SRL, Sibiu (România)

Design obiecte decorative din ceramică.

EDUCAȚIE ȘI PREGĂTIRE

2006–2008

Master

Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca (România)

Studii ceramică, sticlă și metal.

2008

Bursă Erasmus

Universidade del Pais Vasco, Bilbao (Spania)

Ceramică, serigrafie (screen-printing) și fotografie.

2002–2006

Licență (Magna cum Laudae)

Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca (România)

Ceramică, sticlă și metal.

1998–2002

Specialist în Arte Plastice - Ceramică

Liceul de Artă, Baia Mare (România) 1/2/15 © Uniunea Europeană, 2002-2014

Curriculum Vitae Ileana Horoba-Danci

Ceramică, desen și pictură.

COMPETENȚE PERSONALE

Limba maternă

română

Alte limbi

Engleză

ÎNȚELEGERE C1

EXPRIMARE VERBALĂ B2

EXPRIMARE SCRISĂ B2

Ascultare B2

Citire B2

Interacțiunea verbală B2

Exprimare verbală C1

Competențe de comunicare

Competențe de comunicare foarte bune, dobândite în urma experienței ca organizator de evenimente.

Competențe organizaționale/manageriale

Leadership, spirit analitic; competențe foarte bune în evaluare și monitorizare. Competențe foarte bune în coordonarea proiectelor, dobândite ca urmare a organizării unui mare număr de târguri de artă.

Competențe aferente profesiei

Bună cunoaștere a materialelor și instrumentelor tehnice utilizate în ceramică. Peste zece ani de experiență în designul de bijuterii.

Competențe IT

Bună cunoaștere a suitei Office (Word Processor, foi de calcul, software de prezentare). Bună cunoaștere a software-ului de editare imagini (Photoshop).

Alte competențe

Spirit de echipă excelent, creativă și adaptabilă; capacitate de lucru foarte bună și luare a deciziilor în condiții de stres. Disponibilitate de a lucra în medii multiculturale și implicare în activități și evenimente socio-culturale. Aceste competențe s-au dezvoltat și îmbunătățit ca urmare a participării la numeroase tabere de creație, expoziții, conferințe și târguri de artă.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Certificate

Certificare permanentă ca profesor – acordată de către Ministerul Educației Naționale (România) - 2011

Certificat de competențe profesionale - Specialist în Arte Plastice - Ceramică (calificare nivel II) – acordat de către Liceul de Artă, Baia Mare, România - 2002

Expoziții

2018 - "100" - instalație - dedicat Centenarului României

2018 – Organizator și coordonator al MICAS International Symposium.

2017 - "Selfie with Planet Earth", Festivalul internațional Caolin, Cluj-Napoca

2016 – Festivalul internațional Caolin, Cluj-Napoca

2016 - "Voters" – instalație, ceramică, lemn, Human Cucuteni, Iași

2015 - "Identity", expoziție de grup, "Whispers for Clowns", "Ideals Carrier" sau "Ideals Bearer" Elite Art Gallery, București

2014 – Organizarea și coordonarea Târgului de cadouri de Crăciun, ediția a 3a; participare cu Colecția de bijuterii de ceramică „Nopți Albe” (White Nights) - Decembrie, Biblioteca Județeană Petre Dulfu, Baia Mare, România

Participare la Aniversarea de Artă organizată de către Asociația Artiștilor cu lucrarea "Irreversible" - Decembrie, Baia Mare, Romania

Participare la Expoziția de Artă "Saloanele Astrei" cu lucrările "Portret de Familie" (Family portrait) și "Scara lui Iacov" (Jakob's ladder) - Noiembrie, Sibiu, România

Participare la evenimentul bianual de artă decorativă la Muzeul Național de Artă Contemporană cu instalația "Politically Correct" - Noiembrie, București, România

Participare la Evenimentul Bianual de Artă cu lucrările "Soapte pentru Clovni " (Whispers for the Clowns ) - Septembrie, Baia Mare, România

Participare la "Crucea" (The Cross)

Participare la Artist Association's Summer cu lucrarea "Scară pentru orbi" (Ladder for the Blind) - iulie, Baia Mare, România

Organizare și participare la ediția a doua a Zilei Universale a iei, ca parte a evenimentului global organizat pe teritoriul României și peste hotare; prezentare a colecției "Dor de Mama" (Missing my mother), iunie la Muzeul June at The Village Museum, Baia Mare, România

Participare la CAOLIN – Festivalul Național de Ceramică Contemporană cu lucrarea "Coral Islands" – iunie, Cluj-Napoca, România

Organizare și participare la expoziția „Mărțișor cu Dor” – 1 martie, la Institutul Cultural Român, Viena, Austria.

Organizarea și coordonarea „Târgului Mărţişorului”, (Târgul Mărțișor), ediția a 6-a, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, Baia Mare, România.

Participare la expoziția "Inima" (The Heart) – 14 februarie, Iași, România.

2013 - Organizarea și coordonarea „Târgului cadourilor de Crăciun”, ediția a 2-a, - Decembrie, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, Baia Mare, România.

Participare cu lucrarea grafică la expoziția „Desenul, o părere, o pasăre”, (Drawing, a view, a bird) – Galeria Galateea, Bucureşti.

Participare cu bijuterii și decorațiuni ceramice de Crăciun - expoziția „Son et lumiere”, la studio „Pictura” a artistului Irina Irimescu în Sisteron, Franța.

Participare cu lucrarea „Drum pentru orbi” (Path for the blind) – ceramică, la expoziția „Crucea” (The Cross), organizată de către artistul Violeta Radu la Mănăstirea „Golia” din Iaşi, România.

Participare cu piese ale colecției „InNuce”, designer bijuterii – porțelan și sticlă fuzionate, la expoziția „L’art du RouMAInie”, organizată la studio „Pictura” de către artistul Irina Irimescu în Sisteron, Franța.

Participare cu mărţişoare, creații originale de ceramică, in și hârtie, la expoziția „Venez Decouvrir le Martisor”, organizată în studio „Pictura” de către artistul Irina Irimescu în Sisteron, Franța.

Organizarea și coordonarea „Târgului Mărţişorului”, (The Fair of the Mărțisor), ediția a 5-a - Februarie - martie, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, Baia Mare, România.

2012 - Organizarea și coordonarea „Târgului de cadouri de Crăciun”, ediția 1-a - Decembrie, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, Baia Mare, România.

Organizarea și coordonarea „Târgului Mărţişorului”, (The Fair of the Mărțișor), ediția a 4-a - Februarie - Martie, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, Baia Mare, România.

2011 – Expoziție de lucrări de ceramică „Portret de familie” (Family portrait) și Expoziție de bijuterii de designer „Amprente” la Simpozionul Internațional de Ceramică „Human”, Cucuteni– Iași, România.

Expoziție – concurs de modă și bijuterie contemporană „Pasarela – Access”, Muzeul de Artă Contemporană, București, România.

Organizarea și coordonarea „Târgului Mărţişorului”, (The Fair of the Mărțișor), ediția a 3-a și Concursul Național „Mărțișorul – legendă și tradiție” (Mărțișor – legendă și tradiție) pentru elevii claselor 5 -12t, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, Baia Mare, România

2010 – „Tabăra de Arte Țara Lăpușului”, (Art Camp) - Dealu Mare – Maramureș, România. Iași

-Organizarea și coordonarea „Târgului Mărţişorului”, (The Fair of the Mărțișor), ediția a 2-a- Februarie - Martie, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, Baia Mare, România.

2009 – Expoziție de ceramică „Însemn în Semn” la Simpozionul Internațional de Ceramică „Human”, Cucuteni– Iași, România.

Organizarea și coordonarea „Târgului Mărţişorului”, (The Fair of the Mărțișor), ediția 1-a, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, Baia Mare, România.

2008 - Expoziție de ceramică „Orquestra”, Galeria del Universidad del Pais Vasco, Faculdad de Bellas Artes, Bilbao, Spania.

Expoziție de ceramică „Palabra sobre Luz – Cuvânt despre Lumină”, Galeria del Universidad del Pais Vasco, Faculdad de Bellas Artes, Bilbao, Spania.

Expoziție de fotografie „El mundo en que Vivimos – Lumea în care trăim”, Galeria del Universidad del Pais Vasco, Faculdad de Bellas Artes, Bilbao, Spania.

Expoziție de fotografie „Panta rhei”, Galeria del Universidad de Bellas Artes, Bilbao, Spania.

Expoziție de screen-printing „El Cancion del Ciudad de Piedra – Cântarea Orașului de Piatră”, Galeria del Universidad del Pais Vasco, Faculdad de Bellas Artes, Bilbao, Spania.

2007 – Expoziție de ceramică utilitară „Lumina și transparența în obiectul ceramic de ambient –Perete despărțitor” (Light and transparency in the ambient ceramic object - separating wall), Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, România.

2006 – Expoziție de ceramică, sticlă, metal „Terminus Paradis”, Centrul de Expoziție „Expo Transilvania”, Cluj-Napoca, România.

2005 –Expoziție de ceramică „Instincte” (Instincts), Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, România.

-Expoziție de ceramică „Despre Sisif” (About Sisif), Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, România.

-Expoziție de ceramică „Dansul” (The Dance), Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, România.

2004 –Expoziție de ceramică „Nu de aripi are nevoie omul, ci de plumb – Lucifer” (The human does not need wings, but lead - Lucifer), Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, România.

-Expoziție de ceramică „Oglinda” (The Mirror), Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, România.

-Expoziție de ceramică „Ilustrații dintr-o poveste nepovestită” (Illustrations from an untold story), Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, România.

-Expoziție de ceramică „Drumul Apei” (The Road of the water), Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, România.

2003 –Expoziție de ceramică „Metamorfoza zborului” (The metamorphosis of flying), Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, România.

-Expoziție de ceramică „Căile cunoașterii I, II, III” (The ways of knowledge) University of Art and Design din Cluj-Napoca, România.

-Expoziție de ceramică „Carul cu vise” (The cart with dreams), Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, România.

2002 –Expoziție de ceramică „Urna din jurul parfumului” (The Urn around the perfume), Colonia Pictorilor – Centru artistic, Baia Mare, România.

Recunoașteri și premii

2011 – Premiul special al juriului pentru ceramică – Concursul Național de Arte Fine, ediția a 10-a, Galați, România.

2010 – Certificat de merit, de la Consiliul Județean Maramureș pentru rezultate extraordinare în pregătirea elevilor pentru competiții școlare naționale în anul școlar 2009 - 2010.

Certificat de onoare din partea Primăriei Baia Mare, drept recunoaștere pentru performanțe extraordinare în pregătirea elevilor în ceramică, drept disciplină școlară în anul școlar 2009 - 2010.

Certificat de merit din partea Inspectoratului Școlar al Județului Maramureș pentru rezultate extraordinare în pregătirea elevilor pentru competiții școlare naționale în anul școlar 2009 - 2010.

Certificat de excelență din partea Direcției pentru Tineret Maramureș pentru activitatea de jurizare la Tabăra Națională de Etnografie și Folclor, ediția a 6-a, Baia Mare, România.

Certificat de merit din partea Inspectoratului Școlar Județean Suceava pentru coordonarea elevilor la competiția națională a măștilor tradiționale „Păstrez tradiția neamului meu” (I stick to the tradition of my people), ediția a 3-a, Vatra Moldovei, România.

2008 – Honor of Sobresaliente din partea Universidad del Pais Vasco, Faculdad de Bellas Artes, Bilbao, Spania, pentru lucrarea ceramică „Orquestra”.