Fluo WebsReferinte Critice


Doi artisti romani ce impart aceiasi pasiune pentru arta, in special pentru string art fluorescent, o forma de arta deosebita ce imbina aspectele simetriei cu lumina neagra si nu numai. Cei doi folosesc fire din material textil fluorescent, nylon fluorescent si silicon fluorescent, reactive UV imbinate pe sute de cuie ce au la baza placi din lemn pe care sunt desenate schite geometrice si mandale, cu masuratori exacte si precise.

Florin Stoian a explorat materialele fluorescente ani de zile (2014 pana in prezent) mai exact culorile acrilice, markerele si alte tipuri de vopsea mai intai prin desene si picturi, iar intr-o zi printr-o simpla si interesanta intamplare a descoperit intr-un magazin o lampa cu un neon negru pe care a cumparat-o, dandu-si seama apoi ce poate sa creeze daca se foloseste de puterea culorilor imbinate cu iluminarea lampii. In cativa ani avea sa descopere ce inseamna string art, mai exact prin 2017 , iar cu timpul si-a dorit sa creeze forme cat mai complexe si orginale folosindu-se de aceasta tehnica.

Ioana Craciun considera dintotdeauna ca arta este hrana pentru suflet si minte. Ea este fascinata inca din copilarie de culorile fluorescente, vazand pentru prima data la un festival tipul de arta fluorescenta si tehnica string art, insa a inceput cu adevarat sa lucreze cu acestea cand a descoperit ca poate imbina schitele mandalelor pe care le creeaza, cu string art si firele fluorescente.

A invatat bazele tehnicii string art cand l-a cunoscut pe partenerul sau si a inceput sa iubeasca acesta forma de arta din ce in ce mai mult, dorind sa faca ceva diferit si unic fata de ceea ce exista deja in string art. De asemenea este pasionata de cosmos, natura si spiritualitate, elementele principale care o ghideaza pe drumul creatiilor sale.
Cei doi si-au dat seama in timp ca formeaza o echipa de creatori, o echipa formata din doi artisti care acum se numeste Fluo Webs.

Fluo webs creeaza panze fluorescente, cu forme originale in care imaginatia joaca un rol foarte important. Cu timpul cei doi au lucrat din ce in ce mai intens, mai ales in anul 2020, cand au strans foarte multe lucrari iar evolutia lor a devenit din ce in ce mai vizibila.
Lucrarile sunt deosebite, unicate si lucrate cu foarte multa atentie. Energia si lumina pe care o emana aceste lucrari, reusesc sa ne teleporteze catre lumi frumoase si magice, in functie de culorile, formele si mesajele pe care acestea le transmit,de aceea ele se mai numesc si portaluri de energie .
Portalurile de energie contin kilometrii intregi de ata textila si fire de silicon, peste 20.000 de cuie fixate in placi de lemn, zeci de schite si masuratori precise, o combinatie intre geometrie si arta, lumini si culori ce fac aceasta expozitie inedita si unica in tara noastra.
Fluo webs considera ca string art este o forma de arta ce merita sa devina din ce in ce mai cunoscuta.