Alina Andreea Zamfirescu

Alina Andreea Zamfirescu


Referinte Critice


Cateva cuvinte despre mine.

Sunt Alina si povestea mea incepe cu o lume unicat, creata cu alint ca sa aduca alint, lucrata cu suflet pentru a merge la suflet!Bijuteriile cu alint au prins viata in primavara anului 2011, firesc si fantastic deopotriva. Am inceput timid, dintr-o joaca, cu o schita, doua, trei desene, apoi o colectie de coliere. Treptat, am urmat mai multe cursuri in cadrul Scolii Assamblage, apoi am vizitat cateva editii ale unor targuri internationale de accesorii, pietre pretioase si semipretioase, bijuterii de autor; o etapa inedita si provocatoare in care au urmat argumente noi si puternice, suisuri si coborasuri, o perioada cu multe povesti pe care am incercat sa le cuprind in creatiile mele.

Lumea mineralelor m-a fascinat intotdeauna, este o lume vrajita, complexa care dezvaluie cate un pic din tainele pamantului. Am inceput sa o descopar treptat, m-am lasat sedusa de proprietatile pietrelor vindecatoare si am lasat imaginatia sa-si depaseasca limitele.

Ce ma inspira? Simplu: emotii, ganduri sau impresii nascute din firescul unei zile, anotimp sau amintiri, trairi intense care au venit spre mine, reflexiile sufletului meu in anumite momente. Asa am ales sa comunic, sa povestesc si sa ma citeasca lumea.

Am plecat in aceasta calatorie cu gandul de a face haina pietrelor ca sa-ti imbrace sufletul, sa te poarte in timp can-ntr-o poveste, sa le adulmeci parfumul, sa-ti mangaie chipul si sa te alinte in fiece zi.